Ljudmätning Stockholm

Exakt och kvalitativ mätning

Kontakta oss

Anlita oss för professionell hjälp med ljudmätning

Legato Akustik har över 25 års erfarenhet inom akustik, ljudmiljö och av ljudmätning och med över 100 framgångsrika projekt i bagaget så vågar vi lova att vi är exakt den partner du söker. Kontakta oss redan idag så påbörjar vi jobbet med att skapa en skräddarsydd lösning för era unika behov.

Höga ljudvolymer, oljud och buller påverkar oss negativt. Att bo vid exempelvis en motorväg och ständigt höra ljudet från tung trafik gör att vi blir trötta och tappar i koncentration.

I samband med byggprojekt så blir akustiken en viktig del av planeringen. Man måste säkerställa att den färdiga byggnaden uppnår de krav och den standard som finns – och att de som ska bo, arbeta eller exempelvis gå i skola i byggnaden möts av en behaglig ljudmiljö.

Att redan på ett tidigt stadium ta professionell hjälp av en akustiker är något som sparar både tid och pengar.

Boka en pratstund

Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss och ser hur vi kan vara till hjälp.

Vi hör av oss inom kort!

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer inom kort.
Vi kunde tyvärr inte skicka ditt meddelande. Vänligen försök igen senare, eller maila oss direkt på info@legatoakustik.se

Lång erfarenhet av akustik

Legato Akustik erbjuder allt från hjälp med planering, projektering, ljudmätning i Stockholm, utredning och utbildning inom akustik och frågor som rör ljudmiljö. Vi arbetar effektivt och vi sätter alltid kundens behov i centrum.

Kundens förutsättningar står i första rummet och vi kan alltid, tack vare vår djupa förståelse och kunskap om akustik och ljudmiljöer, hitta en beprövad och fungerande lösning.

Behöver ert byggföretag en professionell partner inom akustik? Är ni i behov av en ljudmätning i Stockholm – eller är ni i behov av förslag på åtgärder för att skapa en bättre ljudmiljö? Vi står redo att hjälpa er!

Från ax till limpa

Det är alltid bäst att direkt i samband med att ett projekt tar vid lägga fokus på ljudmiljö och akustik. Vårt företag arbetar alltid tätt och nära dig som beställare.

Vårt mål är att hitta en kostnadseffektiv lösning och skapa de absolut bästa förutsättningarna för att projektet i fråga ska nå och leva upp till de krav och de standarder som finns vad gäller exempelvis bullernivåer – och samtidigt också på längre sikt erbjuda en harmonisk miljö vad gäller ljud och volym.
Väljer du oss för projektet så får du en trygg och erfaren partner som är med dig hela vägen från start till mål.

Vi erbjuder professionell ljudmätning i Stockholm

Upplever ni att ljudet och volymen från ett närliggande projekt eller exempelvis en motorväg, en skola eller en idrottsplats är för hög? Vi kan genomföra en professionell ljudmätning i Stockholm och ge er svar på den frågan.

Att leva i närheten av platser där höga ljudvolymer och buller finns påverkar negativt och viktigt är att man A) tar reda på hur pass hög volym det handlar om och B) vidtar åtgärder för att minimera exponering av buller och oljud. Vi kan hjälpa er med båda dessa saker där vi först genomför en ljudmätning och därefter också ger en åtgärdsplan i syfte att skapa en mer harmonisk ljudmiljö.

En ljudmätning i Stockholm kan utföras i exempelvis följande miljöer:

  • Vid byggnationer och större projekt.
  • Hos föreningar och för fastighetsägare.
  • Inom industrin och på arbetsplatser.
  • Inom skola och i offentliga miljöer och lokaler.
Ljudmätning Stockholm

Spara tid och pengar

Vi arbetar alltid med att skapa rätt förutsättningar för beställaren. Vår långa erfarenhet och kunskap om akustik gör att vi hela tiden kan erbjuda kostnadseffektiva, smidiga och – för beställarens behov och förutsättningar – bästa möjliga lösningar.

Vår kunskap ger dig som beställare en lösning som når de standarder gällande ljudvolymer och buller som finns – och som dels lever upp till dina visioner, som ligger inom din budget och som kan ske inom den tidsplan som finns. Vi är en akustiker som alltid arbetar hårt med att hjälpa våra kunder att spara både tid och pengar.

Vanliga frågor om ljudmätning i Stockholm

Hur mycket påverkar ljud egentligen?

Mer än vad många tror. Att leva i en bostad där man hela tiden hör grannens tv, fotsteg i trappan eller exempelvis ljudet från en motorväg påverkar allt från sömn till koncentration negativt. Samma sak gäller på arbetsplatser och i exempelvis skolor. Hur man sedan agerar för att minimera oljudet beror på hur lokalen och byggnaden ser ut – samt för vad som sker i lokalen i fråga. Det finns exempelvis annorlunda krav på hur hög volymen får vara i en industrilokal jämfört med ett klassrum. Vi genomför en ljudmätning i Stockholm som första steg och kommer därefter med en åtgärdsplan till dig som beställare.

Kan man förhindra buller och oljud?

Ja, och vi har över 25 års erfarenhet av detta. Oavsett om det handlar om projektering i samband med ett större byggprojekt eller om att genomföra åtgärder i befintliga byggnader så kan vi som akustiker skapa bättre förutsättningar i den givna miljön. Vårt mål är att skapa en mer behaglig ljudmiljö för våra kunder. Det handlar om en investering och därför är det också bra att anlita oss redan från början.